Navigate Up
Sign In

Нова школа у Горњим Орловцима

Око 80 ученика из Горњих и Доњих Орловаца, Горњих и Доњих Гареваца, Божића, Калата, као и нових насеља Стари Воћњак и Росуље добило је нову школу. За изградњу и опремање школе у Горњим Орловцима одобрено је 417.700 марака из Развојног програма Републике Српске, док је остатак средстава обезбиједила општина Приједор и Основна школа „Петар Кочић“ у чијем саставу ради ова подручна школа.
Изградњом нове зграде обезбијеђено је пет учионица, зборница, просторија за учила, школска кухиња, котловница, санитарни чворови... Министарство просвјете и културе уложило је додатна средства у набавку и репарацију намјештаја, па су све учионице адекватно и опремљене. Извођач радова је поклонио уређено двориште а школа је у сарадњи са ученицима, родитељима и мјештанима обезбиједила додатних 6000 марака за ограду тако да је двориште и ограђено.
Услови у којима се раније овдје изводила настава били су веома лоши. У згради старој више од педесет година кров и столарија су били до те мјере оштећени да су представљали свакодневну пријетњу сигурности ученика и наставника. У школи није било гријања, воде ни санитарног чвора.