Navigate Up
Sign In

Важно очување националног идентитета

Sastanak sa Sarcevicem u BG.jpegМинистар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић са сарадницима разговарао је у Београду са министром просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младеном Шарчевићем о унапређењу сарадње у области образовања.
 
На састанку је највише било ријечи о наставним плановима и програмима за националне предмете те могућностима њиховог усаглашавања.
 
Истакнута је важност очувања националних вриједности путем усаглашавања наставних планова и програма за националне предмете - Српски језик, Историју, Географију и Свет око нас, односно Природу и друштво.
 
Заједнички став саговорника је да су очување језика, писма и националног идентитета полазне основе и циљ који би требало постићи и кроз усаглашавање наставних планова и програма за националне предмете.
 
На састанку је истакнуто да допунске школе на српском језику похађају и дјеца из Републике Српске те указано да је дијаспора благо које морамо његовати на путу очувања матерњег језика, традиције и културе.
 
Поред министра Малешевића, састанку је присуствовала начелник Одјељења за основно образовање и васпитање Гордана Дукић те директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић.