Navigate Up
Sign In

Ученицима дипломе о познавању француског језика

DSCN0031.jpgМинистар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић и амбасадор Француске у БиХ Гијом Русон потписали су данас Споразум о полагању ДЕЛФ испита у основним и средњим школама Републике Српске. ДEЛФ диплoмe o пoзнaвaњу фрaнцускoг jeзикa ученицима из Републике Српске издaje Mинистaрствo oбрaзoвaњa Фрaнцускe.
 
 Министар Малешевић објаснио је да је полагање ДЕЛФ испита омогућено у школама у Републици Српској већ двије године, али да је то сада и озваничено споразумом.
 
На састанку је констатовано да је повећан број ученика који се опредјељују да изучавају француски језик у основним и средњим школама у Републици Српској. Разговарано је о могућности веће подршке приликом размјене гимназијалаца, а исказана је и захвалност Амбасади Француске на подршци такмичењу ученика из француског језика.
 
На састанку је истакнут велики допринос директора Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиље Петровић Зечић и директора Републичког педагошког завода Предрага Дамјановића  на успостављању сарадње и јачању веза двију земаља.