Navigate Up
Sign In

Шумарски факултет постиже запажене резултате

Sumarski fakultet.jpg„Двaдeсeт и пeт гoдинa je стваран и успјешно развијан Шумарски факултет и данас је то једна од најзначајнијих образовних установа у БиХ'', рекла је помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић на свечаној академији поводом 25 година рада Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци.
 
Она је додала да су на овом факултету властитим снагама унапријеђени наставно-научни и истраживачки рад и постигнути запажени резултати.
 
Пејићева је честитала свим дипломираним инжењерима шумарства и мастерима за академску 2016/2017. годину којима су овом приликом уручене дипломе.
 
На церемнонији на Шумарском факултета Универзитета у Бањој Луци, дипломе су уручене за 38 инжењера шумарства и три мастера. Такође, уручене су и плакете најбољим студентима овог факултета. Поред плакета, три најбоља студента добила су стипендије које су обезбиједиле „Шуме Српске”.
 
В.д. ректора Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин истакао је да је Шумарски факултет веома значајна чланица Универзитета у Бањој Луци.
 
„Шумарски факултет је носилац образовања у области шумарства у Републици Српској”, истакао је Гајанин.
 
Он је честитајући младим колегама на успјешном завршетку основних студија, истакао да је диплома која им је данас уручена гарант да су оспособљени да унаприједе шумарство у Републици Српској.
 
Декан Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Војислав Дукић осврнуо се на развојни пут овог факултета.
 
„Настава на Шумарском факултету Универзитета у Бањој Луци почела је 1993/1994. године. Кључна кадровска основа за почетак наставе била је званична гаранција за извођење наставе коју је дао Шумарски факултет Универзитета у Београду'', рекао је Дукић.