Navigate Up
Sign In

Стипендије за 46 студената у иностранству

Министарство просвјете и културе Републике Српске додијелиће 46 стипендијa студентима из Републике Српске који студирају у иностранству.
 
Комисија за додјелу стипендија је предложила да се за студенте I циклуса студија у иностранству додијели 19 стипендија, зa студенте II циклуса студија пет стипендија и за студенте III циклуса студија 22 стипендије.
 
Буџетом Републике Српске планиран је износ од 191.000 марака за стипендирање студената студија у иностранству. Висина стипендије за студенте првог циклуса студија је 2.100 марака, другог циклуса студија 2.600 марака, а трећег циклуса студија 3.100 марака по студенту. Стипендија се исплаћује једнократно.
 
На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству за 2017. годину  пријавило се 95 студената. Услове конкурса није испунило 49 студента.
 
Потписивање уговора са студентима којима је додијељена стипендија за студиј у иностранству обавиће се у уторак и сриједу, 30. и 31. јануара 2018. године, од 9.00 до 16.00 часова у просторијaма Министарства просвјете и културе Републике Српске (Трг Републике Српске 1, ламела А, четврти спрат, канцеларија 30).
 
Коначна листа стипендиста доступна је на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.