Navigate Up
Sign In

Сарадња у интересу ученика и студената

Malesevic - Minasi.jpgМинистар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је са амбасадором Италије у БиХ Николом Минасијем (Nicola Minasi) о актуелним питањима у области образовања и могућностима унапређења сарадње у овој области.
 
Посебно је било ријечи о могућностима изучавања италијанског језика у средњим школама у Републици Српској. Министар Малешевић је упознао амбасадора Минасија са процедурoм увођења другог  страног језика у школе, појаснивши да то превасходно зависи од заинтересованости ученика за изучавање одређеног језика.
 
„Уколико ученици искажу заинтересованост за изучавање италијанског као другог страног језика, Министарство просвјете и културе ће свакако дати сагласност и пружити потребну подршку“, рекао је министар Малешевић.
 
Италијански језик се изучава у шест основних школа у Републици Српској и то у Требињу, Љубињу, Шипову, Теслићу и Лакташима.
 
На састанку је констатовано да је корист од изучавања сваког страног језика вишеструка те да би већи број ученика и студената који активно говоре италијански језик значио и унапређење размјене и сарадње између Републике Српске и Италије.
 
Разговарано је и о предстојећем сусрету студената са Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Сарајеву са студентима из Италије, као и о важности мобилности студената и сарадње у области високог образовања.