Navigate Up
Sign In

Сарадња са Планинарским савезом

Malesevic - Aramanda.JPGМинистар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је данас са представницима Планинарског савеза Републике Српске на челу са предсједником Љубишом Арамандом о могућностима увођења планинарских секција у основне школе и другим активностима у овој области.
 
Представници Планинарског савеза Републике Српске изнијели су на састанку приједлог програма планинарске школе за основце, који се односи на стицање општих знања и вјештина из подручја планинарства. Они су такође представили програм усавршавања наставника у школама који би подразумијевао стручно усавршавње наставника географије, биологије и физичке културе за извођење наставе на терену с циљем повећања нивоа њиховог знања о значају планина и заштићених подручја.
 
Министар Малешевић је нагласио да је важан сваки вид афирмације боравка дјеце у природи, учења у природи и стицања нових вјештина из ове области које могу бити од велике користи ученицима. Уз подјсећање на обавезу поштовања подзаконских процедура извођења наставних и ваннаставних активности ван школе, Министарство просвјете и културе ће упознати школе са предложеним активностима Планинарског савеза Републике Српске.