Navigate Up
Sign In

Рачунари за школу у Разбоју

Ministar Malesevic u Razboju.jpgМинистар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић посјетио је данас Основну школу „Доситеј Обрадовић“ у Разбоју код Српца.
 
Повод министрове посјете је обезбјеђивање потребне рачунарске опреме за ову школу. Наиме, Министарство просвјете и културе обезбиједило је овој школи пет нових рачунара са пратећом опремом и инсталисаним програмима потребним за наставу информатике.
 
„Примјена информационих технологија у настави је веома важна јер доприноси побољшању информатичких вјештина код ученика а утиче и на повећање заинтересованости ученика за одређене садржаје, као и на побољшање њихове мотивације за учење“, рекао је министар Малешевић.
 
Он је истакао да је Министарство опредијељено за стварање што бољих услова за рад у свакој школи те за модернизацију наставе, чему значајно доприноси примјена информационих технологија у настави.
 
„Министарство просвјете и културе је у оквиру програма „Доситеј“ опремило рачунарима за ученике и наставнике 125 од 187 основних школа у Републици Српској. Сигурно је да то доприноси модернизацији и обогаћивању наставних садржаја“, појаснио је министар Малешевић.
 
Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Разбоју код Српца обезбијеђена су и два мултифункционална уређаја за штампање, скенирање и копирање докумената, чиме ће запосленима бити значајно олакшан свакодневни рад.