Navigate Up
Sign In

Подршка студенту генерације Зорану Граховцу

Malesevic - Grahovac.jpgМинистар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић примио је данас студента генерације Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци Зорана Граховца, чији је просјек оцјена 9,59.
 
Министар Малешевић честитао је Граховцу на изванредном успјеху оствареном током студија и пожелио му успјешан наставак студија на другом циклусу.
 
„Савјетовао сам му да настави студије. Сигуран сам да ће Зоран Граховац остварити изванредне резултате и на другом циклусу студија и волио бих када би знања и искуства стечена у иностранству подијелио са студентима на свом матичном факултету“, рекао је министар Малешевић.
 
Он је оцијенио да су за развој Републике Српске потребна знања које наши студенти стичу на другом и трећем циклусу у иностранству.
 
Граховац је завршио мехатронику на Машинског факултету и планира наставити студије на другом циклусу у иностранству у истој области.
 
„Одувијек сам имао афинитета према математици и физици и због тога сам се опредијелио за мехатронику. Mного je занимљивија од конвенционалног машинства“, рекао је Граховац, који је био стипендиста Министарства просвјете и културе Републике Српске као успјешан студент.