„Који год факултет да сте одабрали, само вриједно учите, истражујете и увијек тежите стицању више знања, јер ћете тако повећати властите могућности за успјех у животу“, наводи се у честитки коју је  поводом Међународног дана студената министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио свим студентима који се школују на високошколским установама у Републици Српској.
 
„Будите aктивни и конструктивни учeсници у свим сегментима живота, а посебно у изградњи квалитетнијег образовног система.
 
Континуирано настојимо унаприједити област високог образовања  и у оквиру тога посебно студентски стандард. Веома сам срећан што смо значајно побољшали смјештајне капацитете у домовима и многим студентима обезбиједили боље услове школовања. Наставићемо наше активности на стварању бољих услова за све студенте у Републици Српској“, наводи се у честитки.
 
 Посебно нам је важно, наводи се у честитки,  створити услове за већу мобилност студената и препознавање њихових диплома у иностранству и у томе ћемо бити истрајни.
 
 „Веома активно ћемо у сарадњи са високошколским установама радити на повезивању високошколских установа и привредника како бисмо успоставили ефикасан систем праксе и запошљивости, јер једино је тако могуће повећати запошљивост свршених студената и унаприједити привреду“, наводи министар Малешевић.
​​