Navigate Up
Sign In

Министар Малешевић честитао ученицима и наставницима завршетак првог полугодишта

ministar dr dane malesevic.jpgДанас се завршава настава у првом полугодишту школске 2017/2018. године у 187 основних и 93 средње школе у Републици Српској.
 
Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је свим школама честитку у којој је свим ученицима, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу честитао успјешан завршетак наставе у првом полугодишту школске 2017/2018. године.
 
Он је ученицима и наставницима пожелио да зимски распуст проведу са породицом и пријатељима, да се одморе, али и припреме за нове изазове у другом полугодишту.
 
„Стицање нових вјештина је привилегија, али и богатство чије добробити нас прате цијели живот. Стога позивам ученике и наставнике да његују топлу и искрену комуникацију и да отклоне све границе на путу стицања нових знања“, истакао је министар Малешевић у честитки.
 
Он је најавио да ће Министарство просвјете и културе у сарадњи са Републичким педагошким заводом радити у 2018. години на развоју наставних планова и програма, савременијим уџбеницима који ће у настави бити допуњени примјеном информационих технологија и на провођењу програма стручног усавршавања васпитно-образовних радника.
 
„Наш циљ је унапређење образовног система у Републици Српској у складу са потребама савременог друштва“, истакао је министар Малешевић.
 
Он је свим ученицима, њиховим родитељима, наставницима и ваннаставном особљу пожелио срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике.
 
Зимски распуст почиње у понедјељак, 1. јануара, а завршава се у петак, 19. јануара, док прољећни распуст траје од понедјељка, 2. априла до петка, 6. априла 2018. године.
 
Настава у другом полугодишту почиње у понедјељак, 22. јануара, а завршава најкасније у петак, 22. јуна, док се за ученике завршног разреда основне школе настава завршава најкасније у петак, 8. јуна 2018. године.
 
У средњим школама, настава се завршава 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима се настава завршава 17. маја 2018. године. Ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. маја, осим матураната којима се настава завршава 24. маја 2018. године.