Navigate Up
Sign In

Министар Малешевић честитао школску славу

DSCN6965_059857452.jpgПоводом празника Светог Саве, који се обиљежава као школска слава, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку свим ученицима, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу у Републици Српској.
 
У честитки се, између осталог каже:
 
„Први српски учитељ и просвјетитељ Свети Сава примјер је за наша вјечна надахнућа. Скромност и пожртвованост у раду и настојањима за највише циљеве, примјери су светосавски за свакодневно промишљање и поступање у складу с њима.“
 
Министар Малешевић је позвао наставнике и ученике да, мотивисани свијетлим примјером светосавске скромности, духовности, истрајности и учености вриједно раде и тако остваре све зацртане циљеве, те да вођени овим примјером, никада не посустану у исказивању својих могућности и постигнућа.
 
„Овогодишње светосавље желимо посебно обиљежити снажном мишљу о важности очувања српског језика. Језик којим говоримо и пишемо основно је полазиште нашег, као и сваког другог, националног бића, оно без чега није могућ наш напредак нити опстанак. Свијест о томе требало би да нам је јасна и обавезујућа на начин како је била и Светом Сави“, истакао је министар Малешевић.
 
Он је пожелио много успјеха ученицима, којима је школска слава прилика да представе своја постигнућа.
 
„Уз захвалност наставницима на посвећености васпитавању и образовању младих генерација, позивам их да у светосавском духу наставе да раде, напредују и његују културу дијалога“, поручио је министар Малешевић.