Navigate Up
Sign In

Министар Малешевић упутио честитку поводом завршетка наставе

ministar dr dane malesevic.jpgПоводом завршетка наставе у школској 2017/18. години, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку свим основним и средњим школама.
 
У честитки се каже:
 
„Поводом завршетка наставе у школској 2017/2018. години, упућујем искрене честитке  свим ученицима, наставницима и ваннаставном особљу, као и руководству свих школа у Републици Српској.
 
Иако је школска година иза нас за неке ученике била више, а за неке мање успјешна, увјерен сам да су сви богатији за нова знања и нова пријатељства. Стечена знања увијек отварају нове видике а радозналост и жеља за новим открива таленте. Савјетујем вам да уз заслужени одмор, искористите дане распуста и да обновите неке лекције које су важне за наставак школовања.
 
У сталним настојањима да унаприједи образовни систем, Министарство просвјете и културе је донијело нова законска рјешења у области основног и средњег образовања која акцентују исходе учења, који су кључ конкурентности код запошљавања или наставка школовања. Циљ нам је да унаприједимо наставни процес како би савладавање нових наставних садржаја за ученике било што подстицајније и код њих развило креативност и интересовање за драгоцјеним сазнањима.
 
Уз захвалност наставницима на посвећености васпитавању и образовању младих генерација, свима желим да предстојећи распуст проведу у добром расположењу и у друштву породице како би се одморили и припремили за нову школску годину, нове изазове  и још боље резултате рада!“
 
Настава у школској 2017/18. години завршава се у основним школама најкасније у петак, 22. јуна, док је настава у средњим школама завршена јуче.
Настава у школској 2018/19. години почеће 3. септембра 2018. године.