Navigate Up
Sign In

Међународна размјена пред студентима и академским особљем

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас (27.06.2018. године) кoнaчну рaнг-листу студената и академског особља према резултатима Конкурса за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља за 2018. годину. Укупно ће бити суфинансирано 35 размјена студената и академског особља у износу од 55.000 КМ.
 
Mинистaрствo прoсвjeтe и културe суфинaнсирaће одлазак 27 студeнaтa првог, другог и трећег циклуса студија са јавних високошколских установа из Републике Српске ради студирања или обављања стручне студентске праксе у иностранству.
 
Студенти из Републике Српске боравиће на студијској пракси на акредитованим установама у Пољској, Италији, Бразилу, Њемачкој, Русији, Чешкој, Словенији, Аустрији, Швајцарској, Грчкој, Палестини и Турској.
 
Поред тога, суфинасиран ће бити одлазак шест професора са јавних високошколских установа из Републике Српске у иностранство ради образовног или научно-истраживачког рада, те долазак два професора са акредитованих високошколских установа из иностранства ради образовног или научно-истраживачког рада на високошколским установама у Републици Српској. 
 
Професори са високошколских установа у Републици Српској боравиће на академској размјени на акредитованим установама у Србији, Словенији и САД, док ће на високошколске установе из Републике Српске доћи два професора са високошколских установа из Србије.
 
Коначна ранг-листа доступна је на порталу Владе Републике Српске - на страници Министарства просвјете и културе (www.vladars.net).
 
Потписивање уговора са кандидатима којима су додијељена средства за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља обавиће се 19. и 20. 07.2018. године у просторијама Министарства.