Navigate Up
Sign In

Пејзаж насликан с много љубави

      Министарство просвјете и културе угостило је данас бројне ученике и наставнике из Републике Српске, ауторе ликовних радова који су представљени у Изложбеном простору „Кораци“.
       Министарство просвјете и културе расписало је конкурс за пејзаж на који је пристигло око шест стотина радова ученика и наставника. Одбор за организацију изложбе изабрао је око 80 који су изложени у „Корацима“. Награђен је рад наставника Гавре Поповића из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Кнежева и ученика Бојана Гарића из Основне школе „Ђура Јакшић“ из Бање Луке.
       Похваљени су радови наставника Драге Вучића из Основне школе „Свети Сава“ из Билеће и Дариа Бијелца из Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Теслића те ученика: Сузане Сувајац из Основне школе „Јеврем Станковић“  из Теслића, Доротеје Кушић из Основне школе „Свети Сава“ из Рогатице, Александра Радића из Основне школе „Вук Караџић“ из Приједора, Душице Ђекановић из Основне школе „Свети Сава“ из Котор Вароша, Дејане Петровић из Основне школе „Десанка Максимовић“ из Добоја, Жељка Улетиловића из Основне школе „Никола Тесла“ из Дервенте, Елдина Ганибеговића из Основне школе „Васа Чубриловић“ из Градишке и Ане Лакић из Основне школе „Вук Караџић“ из Бање Луке.
       „Надарени имају прилику да свој рад представе у овом простору и да добију одређену верификацију, потврду да неко препознаје њихов таленат. Неки од њих ће се можда опредијелити да у наставку школовања ово буде њихово занимање. Веома је важно да је рад Изложбеног простора „Кораци“ подстакнуо и њихове наставнике. Изложба је уједно прилика да се у Министарству просвјете и културе сретну и упознају дјеца из цијеле Републике Српске“, рекао је министар просвјете и културе Антон Касиповић.
       Изложбом пејзажа Изложбени простор „Кораци“ отвара већ четврту годину врата креативној младости, али и старијим заљубљеницима у кист и боје, да покажу шта умију.